måndag 18 mars 2013

Intressanta synpunkter

Jag hittade en tråd på Linkedin där nedanstående fråga ställdes.

"Jag hör ofta arbetssökande och arbetsgivare vara kritiska mot Arbetsförmedlingens verksamhet. Har Arbetsförmedlingen existensberättigande i dagens Sverige? Berätta om din erfarenhet av AF"

 

 Det är intressant läsning. De som har varit inne där har fått rösta. Till dags dato rör det sig om 272 personer som röstat. Jag bör väl påpeka att undersökningen inte är statistiskt säkerställd. Och nog kunde svarsalternativen varit lite annorlunda formulerade.

8% har svarat att AF är den bästa rekryteringstjänsten
15% har svarat att AF fortfarande fyller en viktig funktion
41% har svarat att AF borde byta skepnad
40% har svarat Låt dinosaurien dö

Men det är kommentarerna som egentligen säger mest. Och jag hoppas AF varit inne där och läst. Det talas om att AF är en administrativ enhet gentemot A-kassorna, att AF får pengar beroende på hur många som är inskrivna och därmed har de inget intresse av att folk får arbete för då får de mindre pengar, att AF's funktion främst är att bevaka så att arbetssökande söker jobb, att arbetsförmedlare behandlar sökande illa, avsaknad av stöd m m. Listan kan göras lång

Men också några positiva kommentarer i termen att AF lyft sig senaste åren, att de verkar inom fler områden än vad vi anar, att det finns eldsjälar som gör mer än de ska etc. Den listan är dock inte lika lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar